niedziela, 15 stycznia 2012

Dzień 220

Dziś kolejny dzień z cyklu "mieszkamy w kuchni". Gotowa konfitura pomarańczowa po 2 dniach przyrządzania.  Zapraszamy na śniadanie :)

5 komentarzy:

  1. Mówisz i masz... to o której mamy być?:P

    OdpowiedzUsuń
  2. pachnie mi monitor! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. po 2 dniach?! to aż tyle trwa?

    OdpowiedzUsuń
  4. Trwa to dlatego tak długo, ponieważ nie używamy cukru żelującego ani żadnych zagęszczaczy. Woda musi odparować, a cukier zacząć karmelizować i w ten sposób konfitura gęstnieje. Trwa to kilka godzin i robi się to w ciągu 2 dni.

    OdpowiedzUsuń
  5. to ja się piszę na to śniadanie :D

    Pozdrawiam
    Klaudyna

    OdpowiedzUsuń